Turkse aardappel burgertjes

  • Ingrediënten:

• 6 aardappels (ongeveer 1 kilo)

• 100 gr paneermeel

• 1 ui

• Peterselie

• 3 knoflook teentjes

• 1 eetlepel tomatenpuree

• 1 eetlepel zout

• 1 theelepel peper

• half theelepel chili vlokken

• 2 eieren ( 1 in de burgers en 1 om in te dippen voor het bakken)

Kook eerst de aardappels gaar. Laat het wat afkoelen. 
Stamp de aardappels met een stamper of vork.
Voeg alle ingrediënten toe; paneermeel, ui, peterselie, knoflook, tomatenpuree, zout, peper, Chili, 1 ei.
Kneed alles goed door elkaar. Maak balletjes en druk ze daarna wat plat. Als het plakt aan je handen kan je je vinger dippen in water om het soepel te maken.
Als je de burgertjes gemaakt hebt dip je dit in een ei die je even geklopt hebt.
En leeg je ze in een koekenpan met wat zonnebloem olie erin en bak je ze tot ze wat bruin worden

  • tip je kan een yogurt sausje erbij maken om in te dippen maar zo zijn ze ook heerlijk.

Eet smakelijk!

  • Ingrediënten:

• 6 aardappels (ongeveer 1 kilo)

• 100 gr paneermeel

• 1 ui

• Peterselie

• 3 knoflook teentjes

• 1 eetlepel tomatenpuree

• 1 eetlepel zout

• 1 theelepel peper

• half theelepel chili vlokken

• 2 eieren ( 1 in de burgers en 1 om in te dippen voor het bakken)

Kook eerst de aardappels gaar. Laat het wat afkoelen. 
Stamp de aardappels met een stamper of vork.
Voeg alle ingrediënten toe; paneermeel, ui, peterselie, knoflook, tomatenpuree, zout, peper, Chili, 1 ei.
Kneed alles goed door elkaar. Maak balletjes en druk ze daarna wat plat. Als het plakt aan je handen kan je je vinger dippen in water om het soepel te maken.
Als je de burgertjes gemaakt hebt dip je dit in een ei die je even geklopt hebt.
En leeg je ze in een koekenpan met wat zonnebloem olie erin en bak je ze tot ze wat bruin worden

  • tip je kan een yogurt sausje erbij maken om in te dippen maar zo zijn ze ook heerlijk.

Eet smakelijk!

Table of Contents